Cobian Reflector

Wat is Cobian Reflector?

Cobian Reflector is een open source back-up software die gebruikt wordt om bestanden en mappen te kopiëren naar een andere locatie. Het is voornamelijk bedoeld voor Windows systemen en wordt beschouwd als een betrouwbare en efficiënte oplossing voor gegevens back-ups.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Cobian Reflector?

De software biedt een aantal belangrijke functies die het tot een geweldige back-up software maken. Hieronder staan enkele van de belangrijkste kenmerken:

1. Flexibiliteit

Met de software kun je verschillende soorten back-ups maken, waaronder volledige, incrementele en differentiële back-ups. Bovendien kun je ook selectief bepaalde bestanden en mappen kiezen om te back-uppen.

2. Eenvoudige planning

De software biedt een eenvoudig te gebruiken interface waarmee je de planning van back-ups kunt instellen. Je kunt de frequentie van de back-ups instellen, de tijden waarop de back-ups moeten worden uitgevoerd, en de soorten back-ups die moeten worden gemaakt.

3. Geavanceerde opties

De software biedt ook een aantal geavanceerde opties, zoals compressie, encryptie en verificatie van de back-ups. Met deze functies kun je de back-up beveiligen en ervoor zorgen dat de gegevens niet verloren gaan of beschadigd raken.

Hoe werkt Cobian Reflector?

De software werkt door het maken van een kopie van de bestanden en mappen die je wilt back-uppen en deze te verplaatsen naar de opgegeven locatie. Hieronder staan de stappen die betrokken zijn bij het maken van een back-up met deze software:

1. Installeer en configureer Cobian Reflector

Je moet de software eerst downloaden en installeren op je systeem. Nadat je de software hebt geïnstalleerd, moet je deze configureren door de back-up instellingen en opties te selecteren.

2. Kies de bestanden en mappen die je wilt back-uppen

Je moet vervolgens de bestanden en mappen selecteren die je wilt back-uppen. Dit kan gedaan worden door de bestanden en mappen te selecteren in de gebruikersinterface van de software.

3. Stel de planning in

Je moet de frequentie en de tijden waarop de back-up moet worden uitgevoerd instellen. Dit kan gedaan worden in de planningsopties van de software.

4. Start de back-up

Je kunt de back-up handmatig starten of wachten tot de geplande tijd waarop de back-up automatisch wordt gestart.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Cobian Reflector?

Het gebruik van Cobian Reflector biedt verschillende voordelen, zoals:

1. Betrouwbaarheid

De software is een betrouwbare oplossing voor gegevensback-up en -herstel. Het biedt een aantal functies om ervoor te zorgen dat de back-up volledig en veilig is.

2. Flexibiliteit

De software biedt een grote mate van flexibiliteit bij het maken van back-ups. Je kunt kiezen uit verschillende soorten back-ups, afhankelijk van je behoeften en vereisten. De software ondersteunt volledige, incrementele en differentiële back-ups, waardoor je kunt kiezen welke soort back-up het beste bij jouw situatie past.

3. Kostenbesparing

De software is een open-source software, wat betekent dat het gratis te downloaden en te gebruiken is. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere back-up software die veel geld kost. Door het gebruik van Cobian Reflector kun je dus geld besparen zonder dat je hoeft in te leveren op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de software.

4. Geavanceerde opties

De software biedt een aantal geavanceerde opties om de back-ups nog veiliger te maken. Zo kun je de back-up comprimeren om schijfruimte te besparen, encryptie gebruiken om de bestanden te beveiligen en verificatie gebruiken om te controleren of de back-up correct is gemaakt.

5. Eenvoudige installatie en gebruik

De software is eenvoudig te installeren en te gebruiken. De software heeft een gebruiksvriendelijke interface, waardoor het gemakkelijk is om de back-up instellingen te configureren en de back-ups te plannen.

Hoe kun je Cobian Reflector downloaden en installeren?

De software kan gratis worden gedownload van de officiële website van de ontwikkelaar. Hieronder staan de stappen om de software te downloaden en te installeren:

1. Ga naar de website van Cobian Reflector

Ga naar de website van de ontwikkelaar, en klik op de downloadlink voor Cobian Reflector.

2. Download de software

Kies de juiste versie van de software voor jouw systeem en klik op de downloadknop. Sla het bestand op je computer op.

3. Installeer Cobian Reflector

Dubbelklik op het gedownloade bestand om de installatie te starten. Volg de instructies op het scherm om de software te installeren.

4. Configureer de back-up instellingen

Start de software en configureer de back-up instellingen en opties zoals gewenst. Selecteer de bestanden en mappen die je wilt back-uppen en stel de planning in.

5. Start de back-up

Je kunt de back-up handmatig starten of wachten tot de geplande tijd waarop de back-up automatisch wordt gestart.

Veel gestelde vragen

1. Wat zijn de systeemvereisten voor Cobian Reflector?

Cobian Reflector werkt op de meeste Windows besturingssystemen, waaronder Windows 11, 10, 8, 7 en Vista. Het vereist minimaal 512 MB RAM en 10 MB vrije schijfruimte.

2. Wat is het verschil tussen een volledige, incrementele en differentiële back-up?

Een volledige back-up maakt een kopie van alle bestanden en mappen in de geselecteerde locatie. Een incrementele back-up maakt een kopie van de bestanden die zijn gewijzigd of toegevoegd sinds de laatste back-up. Een differentiële back-up maakt een kopie van de bestanden die zijn gewijzigd sinds de eerste volledige back-up.

3. Kan ik de back-up comprimeren met Cobian Reflector?

Ja, Cobian Reflector biedt de optie om de back-up te comprimeren om schijfruimte te besparen. Hierdoor worden de bestanden kleiner gemaakt voordat ze worden opgeslagen.

4. Kan ik Cobian Reflector gebruiken om een back-up te maken van mijn hele computer?

Ja, Cobian Reflector kan worden gebruikt om een back-up te maken van alle bestanden op je computer. Je kunt de back-up instellen om alle bestanden en mappen te kopiëren of om specifieke bestanden en mappen te selecteren.

5. Kan ik Cobian Reflector gebruiken om mijn back-ups te versleutelen?

Ja, Cobian Reflector biedt de optie om je back-ups te versleutelen met een wachtwoord. Dit zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot de back-up bestanden.

Geef een reactie