Sumatra PDF

Sumatra PDF

Sumatra PDF is een gratis en open source PDF lezer voor Windows. Het is ontwikkeld door Krzysztof Kowalczyk en is beschikbaar onder de GNU General Public License. Sumatra PDF is ontworpen om lichtgewicht en snel te zijn, zonder afbreuk te doen aan functionaliteit.

Waarom kiezen voor Sumatra PDF?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor Sumatra PDF zou kunnen kiezen in plaats van andere PDF lezers:

1. Snelheid

Sumatra PDF is snel. Het opent PDF bestanden snel en de interface reageert snel op opdrachten. Dit maakt het een uitstekende keuze voor gebruikers die snel toegang nodig hebben tot hun PDF bestanden.

2. Eenvoud

Sumatra PDF heeft een eenvoudige en intuïtieve interface. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft geen overbodige functies die de gebruiker kunnen afleiden. Hierdoor is het een ideale keuze voor gebruikers die alleen basisfunctionaliteit nodig hebben.

3. Open-source

Sumatra PDF is gratis en open-source software. Dit betekent dat het vrij kan worden gedownload, gebruikt en aangepast door iedereen. Er zijn geen verborgen kosten en er is geen noodzaak om een ​​licentie te kopen.

4. Veiligheid

Sumatra PDF is een veilige PDF lezer. Het bevat geen bloatware of adware en wordt regelmatig bijgewerkt om beveiligingsproblemen op te lossen. Het is een goede keuze voor gebruikers die zich zorgen maken over de veiligheid van hun gegevens.

Functies van Sumatra PDF

Sumatra PDF heeft verschillende functies die het een uitstekende PDF-lezer maken:

1. Ondersteuning voor verschillende bestandsindelingen

Sumatra PDF ondersteunt naast PDF ook andere bestandsindelingen zoals ePub, MOBI, CHM, XPS, DjVu, CBZ en CBR. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor gebruikers die meerdere bestandsindelingen moeten openen.

2. Afdrukken

Sumatra PDF kan PDF bestanden afdrukken. Het ondersteunt afdrukken naar fysieke printers en virtuele PDF printers zoals Microsoft Print to PDF.

3. Zoeken

Sumatra PDF heeft een zoekfunctie waarmee je snel naar tekst in een PDF bestand kunt zoeken. Dit maakt het gemakkelijk om specifieke informatie te vinden in grote documenten.

4. Boekenplank

Sumatra PDF heeft een boekenplankfunctie waarmee je je PDF bestanden kunt ordenen. Dit maakt het gemakkelijk om snel toegang te krijgen tot je favoriete PDF bestanden.

5. Tabbladen

Sumatra PDF heeft een tabbladfunctie waarmee je meerdere PDF bestanden tegelijk kunt openen. Dit maakt het gemakkelijk om tussen verschillende documenten te schakelen zonder meerdere vensters te hoeven openen.

6. Aanpassing

Sumatra PDF is aanpasbaar. Je kunt de interface aanpassen door kleuren en lettertypen te wijzigen. Je kunt ook sneltoetsen aanpassen

7. Draagbaarheid

Sumatra PDF is een draagbare applicatie, wat betekent dat het kan worden uitgevoerd vanaf een USB-stick of een andere externe schijf zonder installatie. Hierdoor is het een goede keuze voor gebruikers die op meerdere computers werken.

8. Ondersteuning voor meerdere talen

Sumatra PDF ondersteunt meerdere talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Chinees en Japans. Dit maakt het een handige keuze voor gebruikers over de hele wereld.

9. Geschikt voor oudere computers

Sumatra PDF is lichtgewicht en vereist niet veel systeembronnen. Hierdoor kan het goed werken op oudere computers die geen krachtige hardware hebben.

Hoe Sumatra PDF te downloaden en installeren

Sumatra PDF kan gratis worden gedownload van de officiële website van de ontwikkelaar. Hier zijn de stappen om Sumatra PDF te downloaden en installeren:

 1. Ga naar de website van Sumatra PDF
 2. Klik op de knop ‘Downloaden’
 3. Kies de juiste versie van Sumatra PDF voor uw computer (32-bits of 64-bits)
 4. Wacht tot het downloaden is voltooid
 5. Dubbelklik op het gedownloade bestand om de installatie te starten
 6. Volg de instructies op het scherm om Sumatra PDF te installeren

FAQ

 1. Wat is Sumatra PDF? Sumatra PDF is een gratis en open-source PDF lezer voor Windows.
 2. Hoeveel kost Sumatra PDF? Sumatra PDF is gratis te downloaden en te gebruiken.
 3. Ondersteunt Sumatra PDF meerdere talen? Ja, Sumatra PDF ondersteunt meerdere talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Chinees en Japans.
 4. Is Sumatra PDF veilig? Ja, Sumatra PDF is een veilige PDF lezer. Het bevat geen bloatware of adware en wordt regelmatig bijgewerkt om beveiligingsproblemen op te lossen.
 5. Kan Sumatra PDF op oudere computers worden gebruikt? Ja, Sumatra PDF is lichtgewicht en vereist niet veel systeembronnen, waardoor het goed werkt op oudere computers die geen krachtige hardware hebben.

Geef een reactie